Brudebukett til utstilling under kulturnatt i Drammen.

Brudebukett til utstilling under kulturnatt i Drammen.

For en tid tilbake fikk jeg et veldig hyggelig spørsmål fra Glasshytta Union og Kari Ulleberg Glass i Drammen om jeg ville lage en brudebukett til utstilling de skulle sette opp. Utstillingen er i forbindelse med arrangementet Kulturnatt i Drammen. De ville vise champagneglass og bobler. Hva passer da bedre enn bryllupstema? I denne forbindelse inviterte de 5 blomsterdekoratører til å lage hver sin tolkning av brudebukett. Heldig som jeg er ble jeg spurt om jeg ville være en av dem:-)

alternativ brudebukett
Ferdig resultat med en miks av blader, grener og blomster

Kari og Maud er glassblåsere og glasskunstnere som lager fantastiske bruksglass og kunstglass. Jeg er en stor fan av håndverkstradisjoner og at man ivaretar dette her i landet. Siden jeg har en håndverksfaglig bakgrunn selv vet jeg også hvor mye jobb som kreves for å kunne drive, og ikke minst leve av håndverket sitt. Heldigvis er det en trend hvor forbrukerne er mer bevisste på hva som ligger bak produktene de kjøper. Fler og fler velger håndverk og lokalproduserte produkter og matvarer. Heldigvis er man også villige til å betale noen kroner ekstra for de gode produktene. Nå skulle de vise champagneglass og ha brudebukett til utstilling.

alternativ brudebukett
Her er utgangspunktet for min brudebukett. Kokosnøtt med ståltråd og drueranke

Brudebinderi er noe jeg synes er veldig morsomt. Det er ganske spesielt å skulle få være med å sette et preg på en så viktig dag i noens liv. Samtalene i forkant, planleggingene og i etterkant kunne omforme dette til blomstene som skal sette prikken over i-en er spennende prosess. Belønningen er når alt klaffer og bruden er fornøyd:-)

Brudebukett
Verktøykofferten er alltid klar
Slik gikk jeg frem

Denne gangen var det ikke noen brud eller brudens mor som hadde masse ønske og meninger. Fritt frem og egen fantasi er jo ekstra moro når det er brudebukett til utstilling. Jeg hadde lyst til å gjøre noe annerledes med ulike strukturer, former og teksturer. Kokosnøtt som base, ståltråd, drueranker, Tillandsia og Orkideer er hovedsakelig materialene jeg ville bruke. Den grove overflaten i kokosnøtta er ganske lik med druerankene og står som er fin kontrast til orkideer og Calla. Det er litt ulike teknikker som er spennende å teste ut. Ideen min var helt avhengig av å få tak i gode og riktige materialer. Ring en venn så løser det seg:-)

alternativ brudebukett
Kokosnøtten ligger godt i hånden og er basen for hele buketten

Jeg snakket med Stein Are på BLOMST Af Hansen. Er det en som kan trylle med å få tak i spennende planter og gode blomster er det han! Etter et par dager kunne jeg komme innom å få kjøpe akkurat hva jeg trengte. og hadde sett for meg. To ulike Tillandsia arter som jeg skal komme nærmere inn på senere har en fantastisk gråfarge og gir et spennende element i brudebuketten. I tillegg fikk jeg selvsagt noen gode tips:-)

alternativ brudebukett
Brudebuketten har to fronter og vil henge ned på hver side av håndleddet

Etter en kveld med binding, klipping, surringer, liming, stifting og en porsjon med tålmodighet er buketten ferdig og klar til levering. Spent på å se de andre arbeidene fra de andre dekoratørene.

Brudebinderi er gøy!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments