Jakten på morsomme sommerblomster i frøkatalogene.

Jakten på morsomme sommerblomster i frøkatalogene.

Jula er pakket sammen og ryddet bort. Vårlige blomster med nye friske farger har fått en god og fast plass i butikker og hagesentre. Noen lysstråler henger fortsatt igjen når jeg går fra jobb så nå er det et faktum. Lysere tider er underveis og det merkes. Med dette vekkes jaktinstinktene hos meg; frøjakten er i gang og frøkatalogene leses nå frem og tilbake på kryss og på tvers…

Uunnværlig; Lathyrus odoratus / Luktert

Jeg går alltid på en smell på denne tiden. Alt ser så fint ut på bildene. Hungeren etter spirende småplanter og vårfølelse tar helt overhånd. Det er jo så enkelt å bestille. Et klikk her og et klikk der og vips var handlekurven velfylt og dyyyyr… Trekkes kortet fort nå, så er det nesten glemt når frøene kommer i posten:-)

Mange vakre varianter av Kornblomst / Centaurea cyanus. Bare må ha det…

I jaktsesongen som nå pågår har jeg et tips, selv om jeg ikke alltid klarer å etterleve det selv. Tenk tilbake og husk (om du ikke har notert det) hva som funket i fjor. Hvilke planter var en suksess og hva ble ikke noe av. Jeg husker ikke alltid så godt fra år til år så jeg bestiller gjerne det samme på nytt for å se om det går bedre neste gang. På det området er jeg ganske så glemsk, eller som jeg liker å kalle det; optimistisk.

Stadig nye artige Blomkarse / Tropaeolum majus varianter. Villige, pene å se på, gode i salaten.

Etter hvert har jeg noen planter som er et «må ha» i hagen. De funker og blir fine hvert år. De liker det steller jeg kan gi dem så da er det enkelt. En del planter høster jeg frø fra selv og noen kjøper jeg nye. Det er noen planter jeg like gjerne kunne kjøpt ferdig plante til våren og fått bedre resultat og rimeligere, men gleden ved å dyrke fra selv er stor. Å kunne så et frø, se det spire og gro til en stor plante som trives er det lite som kan måle seg med.

Den toårige Adlumia fungosa som jeg har skrevet om tidligere er fast innbygger

På det området er jeg ganske så glemsk, eller som jeg liker å kalle det; optimistisk.

En av mine kjepphester er å kunne støtte mindre forhandlere og frittstående aktører, butikker og hagesentre. Dette er noe jeg mener er viktig for å kunne opprettholde mangfoldet i tilbudet vi har som forbrukere. Større kjeder som er styrt fra sentralt hold vil ofte ha et strømlinjeformer utvalg som er effektivt og enkelt å håndtere. Dette går ofte på bekostning av en del spennende planter i utvalget.

Kjent, kjær og villig Cosmos bipinnatus

Her er noen nettsteder jeg kikker på, har brukt og vil handle hos. De har et godt utvalg og etter hva jeg har erfart god kvalitet på frøene. Det også fint med gode og oversiktlige nettsider:

Disse fire stedene har et utrolig godt utvalg med masse gøye planter. Vær litt obs på de utenlandske stedene. Det er en grense for hva som er tollfritt ved import. PT er det 350,- i verdi. Alt under dette er tollfritt. Det er ikke noe problem å bestille to ganger!

Glem ikke det spiselige i hagen, egne tomater smaker 1000 ganger bedre…

Nyhetsbrev fra SkarpiHagen. Nå er det mulighet til å få nyhetsbrev fra meg. På høyre side i hagedagboken kan du abonnere på dette. Nyhetsbrevet vil kun bestå av tips om innlegg. Det er ingen andre som får tilgang til mailadressen som blir registrer, så det vil ikke bli sendt ut spam. Det er selvsagt bare å melde seg av dette når som helst. Hjertelig velkommen til de som kunne tenke seg å prøve dette. Det er et nytt test prosjekt som jeg håper vil være til god inspirasjon:-)

Den toårige Dianthus barbatus / Busknellik. utrolig villig og super i vase

Lykke til med frøjakta!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Britt Marie Garsmark
Britt Marie Garsmark
3 years ago

Når kommer frøkattalogen,kjøpte streptocarpusfrø, fra dere har dere frø av storblomstret å vordan bestiller man frø fra dere på nette.