Bind deg en mosekrans; kransebinderkurs på 1-2-3

Bind deg en mosekrans; kransebinderkurs på 1-2-3

Mosekrans i dag, og i går skrev jeg litt om å sanke den fantastiske og anvendelige mosen. Som lovet skal det bli en del tips om ulike bruksområder av det grønne gullet. Jeg har laget en liste med litt forskjellig ting jeg har lyst til å bruke den til. Samtidig hadde det vært veldig hyggelig om det er noen ønsker om tips. Det være seg kranser, dekorasjoner eller annet. Fyr gjerne løs med ønsker.

Høsten kan også være herlig.
Høsten kan også være herlig.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Mosekrans er superenkelt å lage. En enkel krans som er stram i utrykket kan være som den er; helt enkel. Eller pyntes med ting som passer for årstiden. Mosen er grønn og fin selv om den tørker. Utendørs med litt fuktig luft og kaldt holder den seg lenge. Her er en enkel instruksjon på hvordan jeg gjør det. Prinsippet og fremgangsmåte er lik for de fleste kranser som er bundet :

Mosekrans
Starter med en halmkrans.
Starter med en halmkrans.

Halmkrans som underlag er perfekt og stabilt til mosekrans. Det finnes mange størrelser og tykkelser, velg den som passer hos deg. Husk at mosen ikke bygger mye. Derfor er det enklere å forutse størrelsen på ferdig krans. Jeg bruker en grønn myrtetråd. Denne er tynn og vil ikke synes når kransen er laget. Noen bruker den grovere vikletråden. Denne synes jeg blir litt for synlig og grov på mosen. Annen pyntetråd (gull, sølv, kobber osv. kan man legge på senere for dekor) En god saks som klipper ståltråd er god å ha.

Fest myrtetråden.
Fest myrtetråden.

Jeg fester myrtetråden ved å stikke den inn i halmkransen og vikle den noen runder så den sitter godt før jeg begynner å legge på mose. Fine stykker av mose som henger sammen er enkelt å jobbe med.

Legg på passende flak av mosen
Legg på passende flak av mosen som dekker halmkransen godt. Det er ikke mange omganger med myrtetråden før mosekransen begynner å ta form!
Hold mosen fast
Hold mosen fast

Hold fast mosen når du vikler myrtetråden rundt for å holde formen. Jeg løfter kransen, trekker snellen med tråd under og strammer lett før jeg legger snellen tilbake inn i midten. Stram så mye at det sitter godt men ikke for hardt så mosen deler seg. Legg på ny mose, ta nytt grep og gjenta.

Fortsett videre
Fortsett videre rundt halmkransen.

Legg på ny mose etter hvert som du beveger deg rundt kransen i en retning. Følg klokka. Ikke ta for store flak om gangen ellers blir det bare tullball!

Alle medaljer har en bakside
Alle medaljer har en bakside

Når du er kommet rundt må tråden festes. Vikle et par runder ekstra slik at du låser tråden. Snu kransen og klipp av tråden slik at du har en god del å feste med. Fest litt frem og tilbake på baksiden med myrtetråden som allerede er viklet rundt. Sørg for at det sitter godt. Klipp deretter av resten av den løse tråden. NB! Klipp riktig tråd!

Ferdig mosekrans på 1-2-3
Ferdig mosekrans på 1-2-3
Oppheng av mosekrans.
krans
En blomstertråd kan enkelt brukes som oppheng. Brett den slik at den danner en løkke, stikk ned i halmkransen og fest de to endene.

Dette er måten jeg lager oppheng. En tykker blomstertråd brettes slik at det dannes en løkke. Stikk den ned i kransen fra ytterkant i bakre del der du ønsker øverste punktet på kransen. Bøy endene og stikk tilbake i halmkransen. Løkken vil nå ligge i bakkant og så gjemt at den ikke synes når kransen henges opp på vegg eller dør.

Her har jeg pyntet enkelt med noen epler, krypeiner "blue carpet", Vrihassel og litt furu.
Her har jeg pyntet enkelt med noen epler, krypeiner «blue carpet», Vrihassel og litt furu.

Når du pynter en krans er kan det være lurt å gruppere pynten. Samler du i grupper vil det virke ryddig og gi et rent uttrykk. Bruk det du finner i hagen eller skogen. Mye fint fra naturen.

Nyt høsten og naturen!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments