Besøk hos SkarpiHagen.

Besøk hos SkarpiHagen.

Her hos oss er vi alltid glad for besøk! Tobente, firbente, seksbente, åttebente og tusenbente. Hjertelig velkommen. Denne gangen var det en bevinget venn med mye farger på besøk.

Sensommeren er perfekt med mye blomster som er god mat for sommerfuglene våre. Siste dagene har det vært mye besøk av Dagpåfugløye (Aglais io) i hagen. Den har vært veldig glad i Strandkattehalen (Lythrum salicaria) og Femtungen (Scaevola).

Fantastiske farger og tegninger gjør at den er lett å kjenne igjen.
Fantastiske farger og tegninger gjør at den er lett å kjenne igjen.

Dagpåfugløye er som navnet også sier en dagsommerfugl. Fire tydelige øyne på vingene gjør at den også er lett å kjenne igjen. Dagpåfugløye overvintrer som voksen sommerfugl og titter frem tidlig på våren. Eggene legges på unge nesleplanter hvor larvene vokser opp. Den ble først oppdaget i Norge i 1899, da kom den sørfra Europa.

Baksiden av vingene er spraglete brune og perfekt kamuflasje. På vinteren gjemmer dem seg i sprekker og vedstabler hvor den nærmest blir usynlig.
Baksiden av vingene er spraglete brune og perfekt kamuflasje. På vinteren gjemmer dem seg i sprekker i hus, trær og vedstabler hvor den nærmest blir usynlig.

Over ser du også tydelig snabelen som brukes til å suge opp nektar fra blomstene. Her sitter den på Strandkattehalen.

Da vi for kort tid siden var på besøk i Kragerø hos mine foreldre dukket det opp en annen sommerfugl som jeg også synes er utrolig vakker.

Sørgekåpe er en del større enn Dagpåfugløye
Sørgekåpe er en god del større enn Dagpåfugløye.

Sørgekåpe, Nymphalis antiopa. Denne er ganske vanlig hjemme i Kragerø og kommer på sensommeren. Mine foreldre har noen store sommerfuglbusker (Buddleja) Disse har en magisk tiltrekningskraft på sommerfuglene. Her blir det blir et yrende liv utover sensommeren. Det dukker opp ulike arter og mengder av sommerfugler!

Nyt sommeren!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments