Artig besøk i hagen, humlesvermer!

Artig besøk i hagen, humlesvermer!

En god del av tiden i hagen går med til å kikke og nyte hva som skjer med blomster, dyr og insekter. Dette er for meg en ny oppdagelsesreise hver dag og det blir aldri kjedelig!

Denne gangen kom vi over denne krabaten som var på besøk og ivrig på Dvergsyrinen. Ganske stor og ligner neste på en kolibri der den står stille i luften. Den lange snabelen kommer lett til så den får slurpet i seg nektar fra blomstene mens en holder seg forsiktig fast med forbeina.

Bredkantet humlesvermer heter den og er egentlig en sommerfugl. Den er ganske annerledes enn sommerfuglene vi er vant med å se. Den lille lodne kroppen minner mer om en humle. Ofte er dette taktikk for beskyttelse.  Familien humlesvermeren hører til er svermere, de er ofte aktive på natten i motsetning til denne luringen som er dagaktiv.

Vingespennet på humlesvermeren er på ca 50mm! Den er spesielt glad i syrin og engtjæreblom. Larvene lever på bladene til leddved, en sjelden gang går den på Kornell. relativt vanlig på Østlandet og langs sørlandskysten. Jeg har ikke sett den ofte og er veldig lad for å ha fanget den på film

 

Flott er den!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments