Uhyggelig oppdagelse… larver fra Liljebiller!

Uhyggelig oppdagelse… larver fra Liljebiller!

For en stund siden skrev jeg om Liljebiller og kampen mot disse. Da jeg kom hjem i dag kikket jeg over en gruppe Martagon liljer jeg ikke har studert så nøye på siste par ukene… Undertegnede har nok ikke gjort god nok jobb!!

Liljebille larver
Liljebille larver med skader på plante

 

Martagonliljene er en av favoritt liljene til den forhatte Liljebillen. På disse bildene ser dere larvene til Liljebillen, de er små og dekket med sin egen avføring. Dette bruker de som beskyttelse/kamuflasje og inne denne møkkaklumpen sitter de å gnager i seg hele den flotte Martagonliljen min!!

Liljebillelarve med halvspist blad
Liljebillelarve med halvspist blad

Larvene sitter godt gjemt på undersiden av bladene der de gumler og eter! Blad etter blad blir fortært. Hvis du ikke handler nå vil det på et øyeblikk kunne stå igjen bare en stilk med enkelte bladnerver.

Jeg anbefaler å ta et stykke papir og fjerne dem. Brukes papir og drar dem av får du med hele klumpen og kaster den i søpla! De er lette å se når du vet hva du skal se etter og på denne måten blir du kvitt dem uten gift.

Skulle det være mange liljer og uoverkommelig å fjerne manuelt kan det være et alternativ med gift. Velger du å bruke gift så er det spray med Pyrethriner som kan være løsningen. Her finnes det spray som er systemisk, det vil si at giftstoffene trekker inn i planten og sirkulerer med plantesaften. Plantedelene som blir spist vil dermed forgifte insektene som spiser av den. Dette tar livet av insekter som larver og bladlus. Det er viktig å tenke på at dette også er et giftstoff som er like skadelig for humler, bier, fisk og vannlevende organismer så bruk med varsomhet og følg bruksanvisningen!

Billekampen er i gang!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments