Tett på Magnoliaen og gjør et kupp på hagesenteret nå!

Tett på Magnoliaen og gjør et kupp på hagesenteret nå!

Da Magnoliaen startet med blomstringen hadde vi en varm periode så blomstringen nærmest eksploderte. Det hele var mer eller mindre over før i alle fall jeg fikk sukk for meg.

Magnolia detalj
Magnolia detalj

Nå når varmen er i ferd med å komme tilbake er det kun enkelte rester igjen av blomstene.

Magnolia knopp
Magnolia knopp er raskt i gang med litt varme

 

Det er synd det går så fort men desto viktigere å ta inn alle inntrykkene når de er der med både duft, form og farge.

Blomsten på det flotteste synes jeg
Blomsten på det flotteste synes jeg

Magnolia har ikke stort til duft men tar det igjen på form og farge. Det nesten noe magisk ved et Magnolia tre eller busk som står i full blomst. Store flotte blomster på bar kvist. (Enkelte arter blomstrer senere i løpet av sommeren og da ikke på bar kvist)  Et eksempel på dette er Sieboldii som står høyt på ønskelista mi!

Kamera på  telefonen er lett tilgjengelig og er gull verdt.  Dette gjør det enkelt å forevige ting i hverdagen når den raser avsted. Det er også gøy med kvaliteten som blir på bildene i dag. Det er mulig å zoome inn på detaljene som i starten her.

Det finnes et stort antall med variasjoner og sorter av Magnolia. Jeg skal ikke gå inn på dette nå men har veldig lyst til å gå litt tettere på en av Magnoliaene i hagen min som heter Susan som har mellomstore rosa blomster. Blomstene starter som rosa men blir blekere etter hvert som de springer ut. Susan er en relativt vanlig sort men superflott allikevel.

Her er blomsten helt utsprungen
Her er blomsten helt utsprungen

Dette er en plante jeg fikk for 8-9 år siden. Den var ganske medtatt etter å ha stått i blomsterbutikk og ikke blitt solgt. Inn og ut hver hver dag og helt feil med innendørs temperatur på natt og i helger. Alt dette skjedde mens den sto i en liten potte. Virkelig ikke optimalt for en utendørsplante!

Jeg fikk den hjem og plantet etter alle kunstens regler. De første par årene frøys den en del tilbake i løpet av vinteren men kom trofast neste vår. Den hadde behov for et par år før den kom helt til hektene igjen. Etter hvert er den blitt et lite tre og har de siste årene hatt noen vintre uten store skader. I år var nok det flotteste noen gang. Et hav av rosa blomster…! Busken/treet er i dag ca 2m høyt og med god vidde.

Hele busken er et syn i full blomst
Hele busken er et syn i full blomst

Gjør kupp nå! I disse dager har jeg sett at en del hagesentre har salg på opptil 50% på Magnolia. Sesongen for salg av Magnolia er gjerne i forbindelse med blomstringen. Nå etter blomstring er det en perfekt tid å plante på. At det også ofte er salg nå gjør det jo enda bedre. Plantene som er på hagesenteret nå har hatt en fin start og det er fortsatt lang tid igjen av sommeren. Kjøper du planten nå og gir den gode betingelser så har den tid på seg til å etablere røttene i løpet av sommeren. Godt rotnett og god tilvekst gir større sjanse for å mestre den kommende vinteren og forhåpentligvis blomstring neste vår!

tett på Magnoliaen
Tett på Magnoliaen

Detaljene i blomstene er helt rå..

Planlegg i god tid!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments