Vårlig hage inspirasjon og hagevandring i ro og mak.

Vårlig hage inspirasjon og hagevandring i ro og mak.

Det viktigste med å ha hage er å kose seg med den. Det er utrolig godt å ta en arbeidsøkt å få gjort en jobb en gang i bland. Etter min mening skal det være mye tid til å gå rundt å se at det gror.  Våren med alt som tyter opp av bakken oppmuntrer til hagevandring..

Utrolige detaljer og fantastisk farge tidlig på våren

Plukke litt her og fikse litt der. Ta inn den roen som er ute i hagen hvor tingene går i litt langsommere tempo. Synet av former og farger luktene og ikke minst gleden over å se knopper som springer ut. I disse dager venter jeg på en Magnolia som har det litt skyggefullt. Den er litt sent ute men knoppene blir mer og mer sprekkeferdige for hver dag som går. Det er jo spennende! Bildet over er Helleborus som nå står med nikkende klokker.

Muscari

Perleblomstene (Muscari) står i et gammelt glassfat med litt stener. Disse står under et takutspring slik at det ikke fylles med vann når det er regnvær. Her er jeg veldig forsiktig med vanningen! Enklere kan det ikke bli.

Perleblomster spares også for å plantes ut senere

Nærbilde av detaljene på perleblomstene, det er små kunstverk!

Fyll opp krukker og fat med farger….

Krokus

Krokusen står i grupper rundt på plenen og innimellom stauder som etter hvert vokser opp og dekker bladene til krokusen. Krokusen sprer seg godt når den trives. Krokus og andre løkplanter bør beholde bladene lengst mulig. Bladene samler næring til løken og sikrer en god blomstring neste år. Er det  mulig så la dem, visne ned i eget tempo.

Krokus

Krokusen har også noen fantastiske detaljer med magiske farger!

Lekre i hvitt
Stemor, klassisk og nydelig

Stemor finnes i et utall av farge kombinasjoner.

Vårlykke!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments