Et hageår er gått, og det nye er allerede i full gang:-)

Et hageår er gått, og det nye er allerede i full gang:-)

Hodet er fortsatt fullt av gode minner fra et hageår som suste avsted i en forrykende fart! Det oppleves som et øyeblikk siden plantene ble tatt inn, og hagen ble pakket sammen for vinteren. Vips var fjoråret ferdig, og vi er i gang med et nytt! Etter en liten hagevandring tidlig i januar, ser jeg at det nye hageåret allerede er i full gang!

Julerose i januar
Julerosen hadde store knopper til jul, og med en mild januar er den nå i full blomst.

Startskuddet er gått.

Det er herlig å se alle skuddene som står i startgropa, og såvidt har tittet opp av jorda allerede. Gamle etablerte løkblomster, og nyplantede løk i høst er i full gang. Helleborusen står med store forventningsfulle knopper, og flere er faktisk sprunget ut. Den uvanlig milde vinteren mange steder, har gitt oss en herlig forsmak på vårfølelsen.

Snøklokkene trenger kun få dager med litt varme før knoppene titter frem.

Selv om det kribler i de grønne fingrene er det ganske sikkert at vi har mer snø, is og kulde i vente. Tiden er derfor ikke inne for våronn riktig enda. Derimot er det perfekt tid for FRØ! Påminnelsen om at det skjer noe ute ga meg inspirasjon til å dytte de første frøene i jorda. Skal du så stauder er det en fin tid å få dem i jorda nå. Det er også god tid til å fortsette saumfaring av frøkataloger på nett. Må jo se etter nye gøyale planter å ha i hagen, og «the game is on» som en venninne av meg sier?

Helleborus orientalis er litt seinere ute, men står også klar med nye skudd.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Tusen takk for nok et hageår.

Aller først må jeg si tusen hjertelig takk! Jeg er så takknemlig for all den responsen jeg har fått gjennom siden min her på web, Facebook og Instagram. Det varmer et blomsterhjerte å få all responsen i form av kommentarer, delinger og ikke minst så mange gode spørsmål og innspill. Da jeg opprettet siden min, og begynte å skrive, var det nettopp for å kunne dele erfaringer jeg har hatt selv, eller som jeg har fått kjennskap til gjennom venner, familie og bekjente. At jeg skulle få så mange nye hyggelige bekjentskap hadde jeg ikke drømt om. Gjennom foredrag og treff i hagelag og ulike foreninger, har jeg truffet så mange spennende og kunnskapsrike mennesker som også brenner for alt det grønne.

Bark på busker og trær kan gi de utroligste farger i hagen selv på vinteren. Her er en Sibirkornell som sto i hagen da jeg flyttet inn. Husk at sibirkornell har veldig lett for å spre seg til naturen, og må holdes i sjakk om du har den. I dag er den søknadspliktig om man skal bruke den i beplanting.

Hageåret 2019

Dessverre har 2019 vært litt «humpete» for meg, og derfor har jeg ikke fått vært like mye tilstede her på nettsiden min som jeg skulle ønske meg. Nå håper jeg det værste er unnagjort, og kan se frem til en nytt hageår, og et år, med mye mer tilstedeværelse. Jeg har en laaaaang liste med saker jeg har lyst til å skrive, bildene er tatt og skal bare sorteres før de brukes. Jeg kan love at det blir ganske variert, og tror det kan være både nyttig og inspirerende. Har du i tillegg innspill til saker eller temaer du vil ha mer om så si endelig ifra, bare send meg en mail, melding eller legg en kommentar under i saken her så noterer jeg på listen min:-)

En stikling av gullhengepil jeg tok for noen år siden står å lyser opp i hagen nå. Skinnende gule grener som rekker helt ned til bakken er flotte når sola står på.

Et humpete 2019.

Som de aller fleste sikkert har erfart, tar livet noen uventede krumspring innimellom. Sykdom i nær familie og blant venner setter litt ting i perspektiv, men det gjør også at man blir ekstra takknemlig for alt det som faktisk funker. Vi har hatt endel «krumspring» i vårt liv siste året som har tatt mye av fokuset. I tillegg har 2019 vært dedikert rehabilitering av lille Tristan (hunden vår) etter en alvorlig skade i fjor vår, som nå går veldig bra! Tristan er i full gang igjen:-)

Skarpihagen
Tristan er min mest trofaste hagemedhjelper. Han er rundt beina mine hele tiden, og følger med på alt som gjøres i hagen:-)

Hagen som batterilader.

Uansett hva som skjer i livet er hagen er alltid det stedet jeg kan komme tilbake til for å få ro, samle tankene, og nullstille meg. Som jeg har nevnt før, er naturen ganske tilgivende! Om man ikke rekker alle gjøremål som luking, eller at gressplenen er perfekt vil det meste klare seg i ganske lang tid. Så lenge vi gir det mest elementære som vann, litt næring og plass til å utfolde seg. (nesten som oss mennesker:-)) Hagen blir jo aldri helt ferdig så det er jo bare å ta opp tråden der man slapp når man har overskudd igjen.

Julerose i januar
I januar kan man få kjøpt noen utrolig flotte Helleborus! Jeg klarer ikke å gå forbi en sånn skjønnhet uten å ta den med hjem…. Den tåler litt frost, men bør tas inn om det blir ordentlig kaldt. Når de er i full blomst er de mer sårbare enn om de står ute hele året.

Gleder meg til en ny sesong

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments