Vanningsanlegg til krukker og bed før ferien

Vanningsanlegg til krukker og bed før ferien

I fjor kjøpte jeg meg en liten vanningscomputer for å sette opp et vanningsanlegg til krukker og bed. Dette var kanskje den lureste investeringen min sist sommer; i alle fall den mest arbeidsbesparende! I år var det bare å koble opp, og legge ut små slanger med dyser der krukkene skal stå for sommeren slik at vannkanna og armene får hvile litt.

vanninsanlegg
En tynn slange kan legges fra en krukke til den neste med en liten dryppvanner til hver

Jeg ville teste ut en sesong med vanningsanlegg til krukker for å gjøre noen egne erfaringer; 98 % var positivt, og de siste negative 2 % var selvforskyldt:-) Hull i bunnen på krukker, og ikke ha dem stående på skål er superviktig når vi skal ha vanningsanlegg. Etter ferien i fjor hadde jeg en større krukke som var blitt til en gjørmete myr og fylt til randen med vann. Den stakkars eineren som sto oppi ble aldri helt seg selv igjen, og døde litt seinere! Årsaken til sumpen var dårlig drenering, og for lite hull i bunnen som hadde tettet seg. For hver vanning ble det fullere til det rant over… Da jeg borret opp noen nye hull for å tømme, kunne jeg trygt bekrefte at det vannet som kom ut var råttent og kunne tatt livet av hvemsomhelst!

vanninsanlegg til krukker
Dette er den lille hjernen som styrer vanningsanlegget. Lett å programmere og skrues rett på krana.

Vanningscomputer og vanningsanlegg har i mitt hode vært forbeholdt dem med større og mere proff dyrking, og ikke slike som meg med en mindre hage og masse krukker. Etter å ha dykket litt ned i hva som finnes på markedet, så jeg at det faktisk er noe for enhver hage og terrasse. Jeg gikk for en liten og rimelig vanningscomputer som kan betjene et nettverk av slanger med små dyser/dryppvannere på. Vanningsanlegget et byggesett med uendelig mange kombinasjoner og deler som kan utvides etter behov.

vanningsanlegg til krukker
De små dryppvannerne er enkle å feste. Klipp slangen i passe lengde og dytt den inn på hver side. Den lille metallbøylen har mothaker og sørger for at slangen ikke løsner av vanntrykket.
Vanningscomputer

Jeg kjøpte en vanningscomputer som var liten, hendig og enkel å programmere. Den kobles til vannkrana, og stilles inn på ønsket vanning med ukedag, klokkeslett og en eller to ganger daglig. Som tilleggsutstyr kan man kjøpe fuktmåler som stopper vanningen hvis det regner. Kobles denne til vil det ikke bli vannet om det er for fuktig, og du unngår overvanning!

vanningsanlegg til krukker
På undersiden er det enkelt å sette på en splitt til to slanger. En kveil med tynn vannslange og noen dyser er alt som trengs

På vanningscomputeren koblet jeg en splitt med to slanger slik at jeg lettvint kan legge ut en slange med spreder til et område hvor jeg samlet mindre krukker. Den andre slangen la jeg ut til et nettverk av mindre slanger som betjente større krukker på terrassen. Vips hadde jeg dekket hele vanningen med en liten vanningscomputer.

vanningsanlegg til krukker
Med en splitt fra vanningscomputeren er det enkelt å fordele vanning akkurat der du vil ha den
vanningsanlegg til krukker
Det finnes dyser, vinkler, kryss og stoppestykker. Derfor kan det tilpasses ethvert behov bare å klippe opp slange i passe lengde og koble sammen.

På denne måten er det ganske enkelt å sette opp et vanningsanlegg til krukker Bonusen er at det kan gjenbrukes fra år til år. Med all verdens dubbetitter og tilkoblinger kan det også utvides etter behov uten så stor investering.

vanningsanlegg til krukker
Denne kan justeres slik at du få akkurat den mengden vann du ønsker. Plugger til å feste i jorden er lurt, og de tynne slangene og dysene kan stort sett skjules mellom bladverk

Vanningsanlegg til krukker er veldig målrettet og effektivt. Det er vann direkte i krukka og tilførsel i et så langsomt tempo at jorda rekker å suge opp maksimalt. Med vanningsrestriksjonene som er nå kan jeg bare stille inn vanningen etter dette, og dermed være sikker på at jeg ikke bryter noen regler. Samtidig behøver jeg ikke gå å huske på datoer og klokkeslett; det hele går av seg selv og er til god hjelp i sommervarmen, og ikke minst en super hjelp når du er på ferie! Vanningsanlegg til krukker kan gjerne kombineres med andre vanningstips som her.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Nyt sommeren med litt lavere skuldre:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
Heidi
3 years ago

Hei. Hva heter dryppvanningsanlegget du kjøpte? Ser kjempelurt ut! Takk for mye flott hageinspirasjon!