En sommerlig og enkel bordpynt til gjestene kommer.

En sommerlig og enkel bordpynt til gjestene kommer.

Sommeren er en tid for hyggelige samlingspunkter, og med middager som varer utover lyse sommerkvelder. Et bord med markblomster eller annen enkel bordpynt kan gjøres på ulike måter. Noen ganger er det bare å ta en runde rundt i hagen eller ute i nærmeste veikant for å finne ting du kan bruke, man tager hva man haver, og kommer langt med noen små vaser, lykter eller glass. Vips er bordet pyntet.

Bordpynt til sommer
Ulike vaser med mye grønt gir et lett, ledig og uformelt preg.

Jeg synes noe av det beste med sommeren er det løse, ledige og litt tilfeldige i alt som blomster og vokser om hverandre. Blomstene i naturen og hagen har en herlig evne til å funke sammen selv om det er kombinasjoner vi ellers ikke ville valgt å sette sammen bevisst. Er det lite blomster i hagen er det massevis av grønt med ulike former, farger og strukturer. Hovedvekt av grønt kan være morsomt å bruke, og er mer enn nok til bordpynt.

dekorering av bord
Jeg fordeler vasene jevnt utover på midten ferdig fylt med vann. På denne måten blir det en noenlunde stram linje og enkelt å fylle på videre

Denne gangen fant jeg litt forskjellig grønt som har veldig ulikt uttrykk. Skal du ut å plukke så se etter forskjeller i form og farge. Lyst/mørkt, spisst/rundt osv.

pynte bordet
Jeg fant også noen enkle små blomster av Skyggesildre og Praktmarikåpe som gir en saftig grønnfarge.

Har du mange små former i blomst og blad kan det fremheves ved å sette inn noen større flater. Her har jeg brukt mye småtteri så da passet det fint med de større bladene til Jeffersonia som kan ligne lysegrønne sommerfugler som svever over vasene.

Bordekorering
Kutt stilkene fortløpende i ulike høyder og fordel utover i vasene. Tar du en sort av gangen er det lettere å se hva som endrer uttrykket og dermed hva det skal være mer eller mindre av
Planteliste denne gangen:
borddekorasjon
Enkel pynting av bordet i grønne toner og enkle materialer

Denne gangen samlet jeg sammen litt ulike små vaser og noen gamle lykter til telys. Ved å gruppere dem midt på bordet gir det en linje å jobbe ut fra. Bordpynt skal helst ikke være i veien når man snakker sammen så unngå å bruke for høye ting. Skal det være litt høyde så velg noe så spinkelt og transparent at det ikke forstyrrer i synsfeltet.

borddekorasjon
Med en annen duk og lykter er det plutselig et helt annet uttrykk. Simsalabim!

Vil du endre uttrykket på bordpynten kan det gjøres med enkle grep. Med en annen duk og andre lykter vil det hele endre seg. Noen servietter som tar opp fargene i blomstene gjør også underverker!

God sommerkveld!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments