Å komme hjem fra sommerferien kan være en nedtur etter besøk av tyver i hagen!

Å komme hjem fra sommerferien kan være en nedtur etter besøk av tyver i hagen!

Som hageeier er ferien en liten utfordring med tanke på vanning og organisering av plantene slik at de klarer seg når vi er borte. Når alt er godt og vel forberedt kan vi endelig ta noen velfortjente dager på tur til varmere strøk. For vår del ble det en nedtur når vi kommer hjem igjen og oppdager at fremmede har vært i hagen og forsynt seg med ting. Jeg hadde jo ikke trodd at problemet skulle være tyver i hagen! Huset er sikret med alarm og kamera men det er ikke like enkelt å sikre utendørs…

Rom i hagen
Et rom i hagen og plass for rekreasjon

Jeg har hørt om flere som har opplevd både innbrudd, hærverk og tyveri. Hva er det med folk som ikke kan skille på hva som er ens eget og andres? Hvorfor er det noen som ikke kan akseptere at vi forsøker å gjøre det fint, hyggelig og trivelig rundt oss og dermed må ødelegge det? Dette er et par spørsmål som jeg ikke klarer å finne svar på uansett hvordan jeg vrir hue.

Sitteplassen
Hos SkarpiHagen

Her i hagen er det nå blitt jobbet kontinuerlig i over 11 år for å få den til å se bra ut og for at planter og dyr skal trives. Ønsket om å skape en liten oase med plass til å samle seg og hente ny energi i en travel hverdag er oppnådd. Det er også blitt en plass som gode venner og familie kan samles. Alle som har ønsket å komme på besøk er alltid velkomne og er det noe jeg kan dele med meg av frø og planter så gjør jeg det gjerne. Ønsket og målet har vært at hagen skal være et åpent og inkluderende rom. Hvorfor skal noen få lov å ødelegge dette?

remonterende rose
Louise Odier…

Når det er noen som tråkker på disse verdiene, ønskene og drømmene kjenner jeg at jeg blir harm og synes det er utrolig simpelt. Det er invaderende og ubehagelig med tyver så tett på! Skal man være nødt til å gjerde inn og låse alle rom også utendørs og sette inn videoovervåkning? Jeg hadde jo håpet at det ikke skulle være nødvendig men det er noe jeg nå vurderer.

Vannliljen Hollandia

Det finnes mange muligheter for videoovervåkning og alarmer men tror vi også kan gjøre noen grep ved å sørge for at det er god belysning rundt huset slik at det ikke er så lett å snike seg rundt uten å bli sett.

forglemmegei
En av de aller siste blomstrende plantene i dammen; Myosotis palustris.

Min største oppfordring er allikevel å pass på og hjelpe hverandre. Gode naboer er en trygghet på mange måter, snakk sammen og hold et øye med hagene og hverandres hus. Er det noe mistenkelig så meld ifra. Ta inn posten og legg gjerne noen søppelposer i søpla hos naboen som er på ferie.

Krysser fingrene for at noe slikt ikke skal skje igjen!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Jon Christofer Holm Sund
Jon Christofer Holm Sund
6 years ago

Så leit å høre. Skjønner godt at det var en ekkel opplevelse. Håper at ikke altfor mye ble ødelagt. God sommer!
Vennlig hilsen
Jon Christofer