En litt annerledes og remonterende rose.

En litt annerledes og remonterende rose.

De siste årene har jeg fått øynene mer og mer opp for roser. Spesielt er jeg glad i de gammeldagse, tettfylte, remonterende rose og duftende. Dette er for meg den ultimate rosen. Det er hundrevis av sorter med roser så det nok å velge i.

Vanskeligst er det å begrense seg… Begrensning er i hagesammenheng nesten umulig. Jeg har ikke viljestyrke når det kommer til spennende eller pene blomster!

Alissar princess of phoenicia
Alissar princess of phoenicia

En gang i blant dukker det opp både sorter og varianter som ikke kan være uprøvd! På rosejakt i fjor kom vi over denne. Jeg synes blomsten var spennende selv om den ikke oppfyller alle min kriterier for rosene. Denne er enkel, dufter ikke stort MEN den remonterer, og det rikelig!

Rose persica
Enkleste åpne roser

Alissar princess of phoenicia, er en rosehybrid (variant som stammer fra Rosa persica) fra 2009, den dufter svakt og er herdig H3-4. Her har den klart seg svært godt i vinter. Dette er en buskrose som blir ca 1m høy. Den blomstrer mye og kontinuerlig.

Her med litt med rosa på samme busk
Her med litt med rosa på samme busk

Det jeg falt for var de spennende fargekombinasjonene i blomstene. Den er både ferske, rosa (både mørk og lys) med en purpurfarget midt. Blomstene forandrer farge etter som hvor lenge de har stått. Bladverket er mørkegrønt, robust og flott, mens de nye skuddene er rødlige. Mye farger som går ton i ton. Dette er også en sterk og hardfør buskrose med tanke på sykdommer.

Rosa persica hybrid
På vei til å åpne

Som dere ser er det på samme busk en del ulike variasjoner i blomstene. Jeg planten den i fjor og allerede er det blitt en stor og flott!

Lekker og annerledes!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments