Et par forhåndsregler når du bruker frukt og grønnsaker til dekorasjon!

Et par forhåndsregler når du bruker frukt og grønnsaker til dekorasjon!

Blomster er ofte det som brukes når man skal pynte opp og gjøre det fint hjemme. Når det skal dekoreres synes jeg det kan være like så flott med et stort fat med frukt eller grønnsaker. Nå i disse dager har jeg skrevet endel om høstingen av fersken og druer. Jeg ville bare vise et par eksempler på hvordan man kan gjøre det. Det er også et par forhåndsregler man bør ha i bakholdet… Nemlig; plassering av frukt vs blomster og Etylengassen sin betydning!

En skål med Fersken fra hagen.
En skål med Fersken fra hagen. Her med en litt mer moderne bolle fra Georg Jensen.

Når du plukker inn frukt så er det flott å fylle et fat. Har du noen gode fat eller boller med litt størrelse så fyll på raust, det er lite som slår et bugnende fruktfat. Dette går spesielt godt når man har tilgang fra hagen, billig er det også. Tenk deg at en bukett i butikken kanskje koster et par hundre kroner. I grønnsaksbutikken får du en stor pose med frukt eller grønnsaker for samme prisen. Kult når man kan variere. Levetiden på en bukett er ca en uke og et fruktfat holder omtrent samme tiden men dette kan du i tillegg spise av underveis…

Kontraster i fargene er alltid godt. Grønt kan slå begge veier men en god grønnfarge fremhever og forsterker gjerne andre farger.
Kontraster i fargene er alltid godt. Grønt kan slå begge veier men en god grønnfarge fremhever og forsterker gjerne andre farger.

Fatet ovenfor er gammelt arvegods, et glass fat som jeg er veldig glad i å bruke. Alltid like gøy å fylle noe oppi. Jeg synes grønnfargen står veldig godt til det meste av frukt, grønt og ikke minst flytende blomster. Fordelen med å ha frukt og grønsaker til pynt er å kunne spise dekorasjonene. Det kan derfor være veldig spennende å bruke frukt når du skal dekorere et bord til for eksempel en middag. I en borddekorasjon spiller det ikke så stor rolle om du blander blomster og frukt siden det kun skal være fint under en middag og levetiden er allikevel kort.

Forhåndsregel nummer en med kombinasjonen frukt og blomster: All frukt som modner skiller ut Etylengass. Dette er en gass men fungerer også som plantehormon. Etylengass sørger for at frukt modnes men den vil også gjøre at en blomst vil visne langt hurtigere. Dette er grunnen til at blomster og frukt aldri bør stå i nærheten av hverandre.

Nyhøstet Summerset seedless druer
Nyhøstet Summerset seedless druer fra hagen.

Etylengass i lufta forkorter levetiden på blomster så hold avstand mellom de avskårne blomstene og fruktfatet!

Nyt høsten!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments