Alternativ bruk av kompostbinge

Alternativ bruk av kompostbinge

Barn og hunder vet ikke hva som er farlig i hagen. Dette er noe jeg har fått høyt opp i bevisstheten siste dagene. Som hageeier mener jeg at det er mitt ansvar at ingen kommer til skade. Dette gjelder egne og besøkende barn og hunder.

Valp in action
Slipper vi småtroll ut i hagen har vi et ansvar å beskytte dem mot farlige planter.

Vår langhårede Dvergdachs Stella fikk 6 små valper for noen uker siden. De siste dagene blir det mer og mer utforskning av hagen for de små. Til nå har de vært under kontinuerlig oppsyn og ikke altfor raske, i går måte de dras ut av en tue med Klosterklokker. Jeg hadde ikke satt dem ned på bakken før de stupte tilbake som en liten gummiball! Når alle 6 har egne viljer og «firehjulstrekk» blir det vanskelig å holde styr på. Hagen er stappfull av herligheter som små valper klør etter å sette piraja tennene sine i!!

Det er viktig å beskytte valper og barn, men jeg har jo heller ikke lyst til at staudene som har vært stelt etter alle kunstens regler  skal massakreres og se ut som de har vært igjennom kompostkværna…De makulerer en plante på null tid! Derfor kjøpte jeg inn noen pakker med gitter til kaldkompostbinge. Stroppet dem sammen med elektrikerstrips på samme måte som jeg gjorde med espaljeene og vips. Valpene kommer ikke til alle de fristende plantene og har allikevel god plass til å løpe rundt i trygge omgivelser. Jeg har ekstra kompostbinger når de har flyttet til sine nye familier så da er det vinn vinn.

På samme måte som pallekarmen fungerte helt fantastisk, er nå tre kompostbinger redningen for plantene i hagen.

Ja til multifunksjoner!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments