Enkel bekjempelse av ugress som Skvallerkål og Toppklokke uten giftstoffer!

Som 1000-vis av andre hageglade har jeg en kontinuerlig kamp mot ugress! kampen pågår selvsagt for at det skal se pent ut i blomsterbedene. En annen årsak til å fjerne ugresset er for å gi stauder og prydplanter muligheten til å bli flotte! Det er som regel en konkurranse om næringstilgangen mellom plantene. Ugress som kommer for tett på prydplanter vil stjele næringen.

Ugresset er ofte litt mer aggressivt i veksten og vil skvise ut mange prydplanter som igjen gjør at det noen ganger tar helt overhånd. Det er selvsagt et definisjons spørsmål om hva som er ugress. Planter som noen anser som ugress er for andre en prydplante. For meg er ugress kun feil plante på feil sted…

Jeg har et par plante sorter i hagen (les UGRESS) som alltid dukker opp. Uansett hvor mye, og hvor nøye jeg fjerner så kommer de tilbake…. Den kjente og «kjære» Skvallerkålen (Aegopodium podagraria) og Toppklokke (Campanula glomerata eller superba). Begge deler kan være flotte men jeg vil helst ikke ha dem i hagen min. Dette er to planter med røtter som skyter nye utløpere som torpedoer og infiltrerer andre tuer og rotklumper. Den minste lille rottråd skaper på et øyeblikk en flott plante! Skulle ønske at jeg hadde like bra vekst på en del av det jeg planter eller sår!  En annen utfordring er mellom stenene i ganger og på sitteplass. Her kommer det opp gress og groblad….

I fjor fikk jeg tips om å bruke eddikvann. Litt skeptisk til hvordan det skulle fungere noterte jeg meg 35 % eddik og vann i en dusjeflaske. Blandingsforholdet er 1 del eddik og 2 deler vann. Jeg fikk ikke testet dette i fjor men nå har jeg gjort det! Toppklokkene er som vanlig i full gang på steder den ikke skal være og gresstustene sprenger seg opp mellom belegningssteinen.

Toppklokke i fri vekst
Toppklokke i fri vekst

Her er Toppklokke i full fart, frodig og fin! Eddikblandingen er klar og jeg sprøyter tuen som en test. I løpet av få timer begynner magien å skje….

Kort tid etter eddikbehandling
Kort tid etter eddikbehandling

 

Her er nytt bilde av tuen dagen etter!! Det har gått enda noen dager og bladene har tørket helt inn. Røttene er ikke døde og det må gjentas. Hvis man klarer å holde bladene tilbake mener jeg bestemt at røttene etter hvert gir opp. Det er en usedvanlig liten og enkel jobb men jeg slipper nok ikke å forsøke å ta røttene i tillegg. Med det beste resultatet jeg har hatt! Pass på at du ikke treffer planter du vil beholde.

Tidligere har jeg forsøkt Roundup og et par andre remedier som jeg ikke synes fungerte så godt. Eddiken er kraftig kost, samtidig er den ikke giftig for husdyr/kjæledyr og barn. Stikker bare litt i nesa og går fort over!

Nyt våren!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments