«Jeg velger meg april» sa Bjørnstjerne Bjørnson…..

«Jeg velger meg april» sa Bjørnstjerne Bjørnson…..

April er en fantastisk måned med alt som skjer i hagen. Alt som spirer og gror, forventningene som ligger i knoppene som åpner seg. Det klør i fingrene etter å grave, klippe, prikle, så frø og klargjøre sommeren. Og så kom overraskelsen!

Aprilsnø midt i vårforberedelsene

Når vi skriver 29. april er det derfor et sjokk når jeg våkner og ser ut av vinduet…. Bikkja sto på stive ben og klorte seg fast i dørterskelen når hun skulle ut på morgenturen! Det er ikke så fristende å gå ut å bli så våt og kald på bena mens søvnen fortsatt er i kroppen…

Bergpalme

Det er noen uker siden jeg satte ut et par palmer og Oliven i hagen Disse er relativt hardføre og tåler en og annen frostnatt. Når dette synet møter meg ser det ganske brutalt ut men det skal etter teorien gå bra. Snø på denne tiden er tung, faren er at blader og blomster knekkes eller knuses. Er det mulig å riste forsiktig for å avlaste vekten så gjør gjerne det.

Blomster som ligger under snøen (løker osv) la dem være i fred. Det er varme i bakken og snøen vil raskt smelte bort. Under snøen vil det ikke bli frost og blomstene er greit beskyttet. Begynner vi å fjerne tung snø er faren større for at skjøre blomster ødelegges.

Snødekt Oliven

Fristelsen er stor men her er årsaken til hvorfor vi ikke skal plante ut sommerblomster for tidlig. Det er veldig fristende når vi finner flotte Margeritter og sommerblomster i Hagesentere allerede nå. Hvis du kjøper sommerblomster for tidlig vil de som regel få seg en knekk. Dette er et tilbakeslag som mange planter ikke takler så godt. De vil ikke kommer seg over dette før langt utpå sommeren. Det er også viktig å se an været når vi skal herde planter og spirer for sommeren. En tommelfingerregel er å ikke planter ut sommerblomster før 17. mai.

Selv har jeg blitt ledet inn i blomsterfristelsen mange ganger, det er fort gjort å la seg rive med…!

Jeg vil også velge meg april med alle herlige overraskelser den har. Snart er det Mai.

-i den blir sommeren til!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments