En vårlig beskjæring av klematis Summer snow

En vårlig beskjæring av klematis Summer snow

Min ubestridte klematis favoritt er fortsatt Summer snow. Etter over 10 år med denne i hagen er den godt etablert, og fått tjukk stamme. Den vokser som et uvær og strekker seg flere meter i løpet av en sommer så beskjæring er nødvendig for å holde litt styr på den.

Clematis Summer snow
Nå er det tid for beskjæring av klematis Summer snow

«Paul farges» eller Summer snow er en klematis i kategori 3.

Det vil si at den blomstrer utpå sommeren og på årets skudd. Blomstringen er ubetalelig med enorme mengder av små hvite blomster som i tillegg tiltrekker seg masser med . sommerfugler på sensommeren. De siste blomstene holder nesten til frosten setter inn. Jeg skrev litt om Summer snow som klatreplante her tidligere.

Klematis summer snow
Summer snow er som en magnet på sommerfugler hele sensommeren

Siden dette er en stor og hurtigvoksende klematis bør den beskjæres for at den ikke skal ta helt over i hagen, og plassen den vokser på. Da jeg kjøpte den fikk jeg tips om å klippe den ned til ca 70cm de første årene. Dette skulle stimulere til bedre utvikling av røttene og kraftigere rotnett. Jeg har fortsatt å beskjære kraftig og det fungerer som bare det!

Husk å følge meg på Instagram for daglige doser med blomsterinspirasjon:-)

Klematis paul farges
De greinene som er døde etter vinteren brekker lett. Vær forsiktig så du ikke ødelegger de nye skuddene som er veldig sprø. Ikke mye som ligner på blomsterprakten vi skal se til sommeren.

Beskjæring av klematis i kategori 3 skal helst gjøres på våren. Mitt problem er at den store mengden med grener holder igjen hauger og lass med snø på vinteren. Siden en stor del av min Summer snow henger på vaiere og med all vekta av snøen skaper det problemer med festene i veggen. Derfor har jeg sett meg nødt til å beskjære på høsten eller tidlig vinter. Jeg lar det normalt stå igjen en drøy meter, dette har fungert helt utmerket i mange år.

Klematis Summer snow
De nye skuddene kommer fort når varmen setter inn og kommer fra tilsynelatende tørre pinner.

Selv med beskjæring av klematis på høsten kommer den fint igjen på våren. Nå i disse dager tar jeg kun finpussen. Etter at jeg ser hvor den begynner å skyte fjerner jeg tørre og ødelagte grener og rester fra i fjor. Nå er det også tid for å krafse ned litt ekstra næringsrik jord og kukompost for å sikre like god blomstring og vekst i sommer også.

Clematis summer snow
Paul farges eller Summer snow har små men vakre blomster

Plassering

Som klematiser flest liker den å ha jevn fuktighet og skygge på nederste delen av plantene så røttene har det litt kjølig.

En klatrende favoritt!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments