Videohilsen med ingefær fra drivhuset

Videohilsen med ingefær fra drivhuset

Sist lørdag hadde jeg det gøy med å teste en liten videohilsen med ingefær. Videoinnspilling er noe jeg har hatt lyst til å eksperimentere litt med så nå er første forsøket gjort. Her er en kort og enkel presentasjon av en slektning til ingefær:

Hedychium coccineum er navnet på denne raringen som jeg fant fjor vår. Da lignet det bare en stor ingefærrot med navnelapp som fortalte at det var en slektning av ingefæren vi vanligvis spiser. Når det i tillegg var en utrolig kul blomst måtte jeg bare ha den. Jeg har dessverre ikke funnet noe godt Norsk navn på denne, men Høstingefær er navnet på denne delen av ingefærslekta.

Hedychium coccineum
Knollen til Hedychium coccineum er veldig lik ingefær vi spiser

Når jeg fikk den hjem ble den plantet etter alle kunstens regler og etter en lang stund kom det et skudd. Dette sto alene, grønt og fint resten av sommeren, men ingen blomst! Noe skuffa vurderte jeg derfor å kaste knollen i fjor høst…

Høstingefør
På toppen av det meterlange skuddet kommer en litt merkelig knopp

Det er ikke første gangen jeg forsøker gøyale planter som ikke blir noe utav, men når frosten nærmer seg har jeg som regel ikke hjerte til å la dem fryse i hjel, og jeg kan jo ikke gi opp! Heldigvis tok jeg den inn til overvintring for å gi den et nytt forsøk i år. Etter tidlig planting og vanning ble den satt i drivhuset. Varme, fukt og næring er nøkkelen for å lykkes med Hedychium coccineum siden dette er en tropisk plante med kraftig vekst.

høstingefær
Toppskuddet åpner seg og hver enkelt knopp ligner pigger

Skuddene som vokser til en drøy meter i høyde setter en blomsterstand jeg sjelden har sett maken til. Som alternativ til drivhus er det mulig å dyrke denne i en lun krok i hagen eller på en sydvendt balkong eller terrasse. Duften fra de mange små blomstene er også helt utrolig, krydret og herlig som fyller hele drivhuset. De ulike variantene av Hedychium hører hjemme i sør-øst Asia.

ingefærslekta
Hver enkelt blomst er som et lite kunstverk

Roten eller jordstengelen kalles også Rhizom. Denne kan man fin overvintre fra år til år. Deles den til mindre biter tvinger vi planten til å sette flere skudd. Er den stor ved innkjøp eller om den har vokst mye gjennom sommeren er det bare å dele den i et par – tre deler.

høstingefærslekta
De mange små blomstene som danner blomsterstanden springer ut nedenfra og oppover

Gøy og eksotisk!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments