Innflytningsklar fuglekasse til alle fugler små de er

Innflytningsklar fuglekasse til alle fugler små de er

Nå går det fort mot vår med lengre dager og sola som begynner å varme. Med sol og lengre dager kommer snart småfuglene på boligjakt og fuglekasse inspeksjon! Kjøttmeisen er i full gang og synger av full hals for å finne partner og en plass for å stifte årets familie.

reir
Ikke alle trenger et hus med tak. Trosten på setra liker en ettroms med utsikt og god ventilasjon…

I fjor var jeg litt sent ute så i år har jeg vært tidligere på. For at våre små fuglevenner skal ha et godt sted å bo må vi rense og tømme fuglekassene. En ren og pen fuglekasse er mer attraktiv og gir et godt grunnlag for en liten familie. Dette bør gjøres i god tid før inspeksjonen begynner så fuglene ikke blir forstyrret.

I alle fuglekasser er det som regel mye rusk og rask som skal ut. Dessverre hender det også at det kan ligge igjen rester etter en fugleunge som ikke kom seg ut i fjor, det fant jeg her i år. Jeg bruker engangs gummihansker som er enkle å få tak i på apoteket for å utføre jobben.

Fjern fjorårets rester så det blir innflytningsklart

Mitt viktigste tips for å rense fuglekassene er nok å sjekke gradestokken! Ikke gjør dette i mildvær med varmegrader. I fuglekassene ligger det som regel fuglelus og fuglelopper å sover… Når det kaldt er de i ro, men så fort varmegradene kommer blir de aktive. De er ikke farlige for folk men fryktelig ubehagelige. Så fort du roter i gammelt reir vil de kunne krype eller hoppe på. De kravler seg under klærne der det er godt og varmt hvor de biter og lager ugang. Fuglelus lever ikke lenge på mennesker men rekker å bite en del. Bittene klør voldsomt!

Jeg renser fuglekassene når det er kuldegrader. Raskt og effektivt med avfallet i en papirpose og så brenner det opp i bålfatet. Evt. putte det direkte i søpla. IKKE ta den innendørs.

reir
Sjekk oppheng og fester slik at det ikke er noen risiko for å dette i bakken

En ting jeg vil oppfordre til er å sjekke festet. Sjekk at fuglekassene er festet ordentlig. Det er ikke mange ting som ville vært tristere enn at fuglekassen med et fullt reir klasker i bakken på forsommeren. Jeg mener det er vårt ansvar som «utleiere» av fuglekassene at de er i orden og trygge for småfuglene våre.

Snart kommer våren!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Les mer: Jeg skrev også litt tømming av fuglekasse her i fjor. […]