Herlige Hoya engleriana

Herlige Hoya engleriana

Jeg har vært så vidt innom en variant av den gode gamle porselensblomsten for litt siden her. Hoya er en stor familie med flere hundre varianter. En liten juvel blant Hoya variantene er i mine øyne H. engleriana.

Hoya engleriana. aldri mer enn fire blomster i klasen
Hoya engleriana har aldri mer enn fire blomster i klasen

Jeg har hatt min H. engleriana i ganske mange år nå og den kommer trofast tilbake med blomster hvert år. Utrolig men sant så vokser den og trives den godt i vanlig stueklima her.

H.engleriana
H.engleriana

Dette er ikke en av de enkleste Hoya variantene. Den kommer fra fuktige og litt kjølige fjellområder i Thailand og Cambodia. Her er det ikke for høy temperatur og ofte tåke som gir en høy luftfuktighet.

Tett på H. engleriana
Tett på H. engleriana

Den vokser med små små blader som sitter parvis på stengler henger utover potten. Hos meg blir stenglene ca 1,5 meter lange. Pedunkelen (blomsterfestet) sitter ytterst på grenen og består aldri av mer enn 4 blomster. Blant Hoya har de fleste variantene klaser som er satt sammen av mange blomster. Noen få arter har enkeltsittende blomster.  H. engleriana  har aldri mer enn 4 blomster i klasen. Blomstene er svært lik på H. bella som er vanlig i handelen, gjerne som ampelplante eller satt opp på bøyle. Blomstene på H. engleriana dufter nesten ikke men blomstene er svær holdbare og står lenge.

Lykke til med Hoya!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments