Høysesongen for tulipan i vase er nå! De har heldigvis en lang sesong som startet en stund før jul og varer helt til april. Etter dette tar hagen over og leverer tulipaner til et stykke ut på forsommeren. Tulipaner er enkle å ha som snittblomster, men jeg har fått noen spørsmål om stell og oppførsel. Blant annet hvorfor vokser de så forskjellig?:-)

tulian i vase

Tulipaner utvikler seg ulikt selv om de har eksakt samme forhold

Frem til jul er det stort sett røde og hvite tulipaner som er tradisjon. Etter nyttår er det derimot tulipaner i masse farger og kombinasjoner, nesten alle farger er representert bortsett fra blått. En blandet tulipanbukett er utrolig vakkert, men det er som regel forskjellige typer av tulipaner som er satt sammen. Med forskjellige typer følger også ulik oppførsel. Noen vokser og strekker seg langsomt, mens andre typer kan vokse flere cm pr dag!

tulipan i vase

Her er en tulipanbukett etter noen dager i romtemperatur, de startet i eksakt lik høyde! Det er lett å se at like fager og typer vokser like fort / langsomt

Når vi har blandet ulike typer tulipan i vase vil de naturlig nok vokse i ulik hastighet. Dette vil vi ikke kunne påvirke og må aksepteres, sånn er naturen bare:-) Hvis du ønsker deg en jevnere tulipanbukett må den settes opp på nytt med jevne mellomrom. De kan for eksempel tas ut av vasen og beskjæres hver 2.-3. dag. Samle buketten på nytt slik at blomstene står i jevn høyde og gi stilkene et nytt snitt rett over. På denne måten kan buketten jevnes når noen av blomstene raser ivei.

tulipan i vase

En gjeng med røde og gule tulipaner som strekker seg i lik fart med de lilla som står igjen på startstreken

Her kan du lese mer om hvordan jeg gir tulipan i vase stell og preparering for lengst mulig levetid.

tulipa

Herlig knusprige og friske tulipaner. Lik sort vil gi en jevnere bukett

5 tulipanfakta:
  • De aller fleste tulipanene vi får kjøpt nå er produsert her i Norge.
  • Ifølge informasjon fra produsentene kjøper vi 80 millioner tulipaner i løpet av sesongen! Det vil si at det produseres ca 400 000 tulipaner hver eneste dag!
  • Tulipaner kommer opprinnelig fra Tyrkia og Iran
  • Tulipaner er spiselige
  • Tulipaner er Norges mest populære snittblomst
tulipan i vase

Tulipaner fra hagen om ikke så lenge…

Tulipan med din glede:-)

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram