Tørke urter er ikke helt det jeg hadde tenkt på denne tiden av året, men min samboer kom med både ideen og saksa. Klippe klippe sa samboer`n og brutalt ble hvitløksskuddene klippet ned. Med farta hvitløken har vokst så langt tar det ikke lange tiden før de kommer opp igjen, de vokser nemlig fort!

hvitløksgress

Selvdyrket i vinduskarmen, nedklippet og klart til bruk

Etter noen dager på vinterferie var hvitløken som jeg plantet for kort tid siden for å dyrke i vinduskarmen vokst over alle støvleskafter… Lange saftige grønne spirer som hang over pottekanten. Det er jo bladene som skal brukes og har en herlig mild hvitløksmak som er god i matlaging.

Hvitløk

Hvitløkgresset er klippet opp til ca 1cm lange biter og spredt på et bakepapir

En ting er når man er bortreist, men vi har ikke rukket å bruke det fortløpende heller. Tørking var derfor en gøyal test for å kunne ta vare på gresset. Bonusen er at det ble kjempegodt! Dette er en måte å konservere og ta vare på blant annet friske urter og sopp. Superenkelt å bruke i etterkant og holdbart med riktig oppbevaring. Et godt resultat forutsetter rene friske urter!

urter

Brettet står i midten av ovnen på 60 grader og varmluft. En tresleiv i døra sørger for en glipe hvor fukt kan komme ut

Jeg bruker varmluft på 60 grader. i ca 1,5 timer. Ta en sjekk innimellom. Snu litt rundt på urtene og sjekk at alt tørker godt. Når tiden hadde gått var alt tørt denne gangen. Forleng tørketiden om nødvendig. Jeg slår av ovnen og lar det hele stå til det er blitt kjølig.

tørke urter

Ferdig tørket har det hele skrumpet godt inn. Hvitløken er sprø og full av smak som er beholdt perfekt!

hvitløk

Ferdig tørket og klar til servering med fantastisk smak!

Klippe klippe sa samboer`n og brutalt ble hvitløksskuddene klippet ned.

Nå er hvitløksskuddene ferdig tørket og klar til bruk. Den milde hvitløkssmaken er fortsatt der. Dette vil være perfekt ingrediens i en eggerøre eller gryterretter av forskjellige slag.

hvitløk

For videre oppbevaring er en lufttett boks perfekt for å beholde kvaliteten og smaken

Tørking av urter er en kjempefin måte å konservere dem på og kan brukes på mange ulike urter. For et godt resultat er en rask tørking viktig for å beholde smakene. Det er også viktig at det er helt tørt. Ligger det igjen fuktighet når du putter i tett boks vil det kunne mugne.

Kortreist og herlig smak!

 

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookinstagram