Gjennom jobben min får jeg en gang i blant vært på messer. Vinterens Oslo Design fair er nylig gjennomført. Dette er en lukket messe for innkjøpere til alskens butikker. Her er det meste du kan tenke deg innen gave, pynteting og interiørprodukter. For andre gang kom jeg over et produkt som varmet et hagehjerte, Vedlikeholdsfrie fleksible pallekarmer og bedd.

høybed

Høybed moduler i ønsket høyde med rene linjer

Det er alltid spennende å se hva som rører seg av nye produkter og hvilke nyheter produsentene vil vise frem. For ordens skyld vil jeg si at dette ikke er noen form for sponset innlegg, men jeg kan ikke gå forbi gang nummer to uten å fortelle litt mer om Bedd og konseptet jeg falt for.

høybed

Ubehandlet stål gir raskt en herlig rusten overflate

I fjor vår skrev jeg om pallekarmer som er blitt veldig populært siste årene. Det er massevis av fordeler med å få løftet bedene opp i høyden. Bedre kontroll på plantene og varmere jord som sørger for en raskere utvikling. Bakdelen med tradisjonelle pallekarmer er at de som regel er laget av ubehandlet treverk. Ute i vær og vind med kontinuerlig kontakt av jord og fukt vil de råtne.

pallekarm

Gode overganger både i høyde og lengde

Bedd er vedlikeholdsfrie moduler i tynt stål og har to former for overflatebehandling. Ubehandlede overflaten vil raskt blir herlig rusten og gyllen i fargen. Prosessen kan fremskyndes ved å dusje på litt saltvann. Overflate nummer to er en Sink og Aluminium legering som heter Galfan. Dette gjør at den ikke ruster og blir seende lik ut år etter år. Den matte sinkfargen gir en veldig flott kontrast i hagen.

Bedd

Med enkle grep kan nyplanting skjermes mot sterk sol og kalde vårnetter

Hele konseptet til Bedd er modulbasert så det kan tilpasses akkurat slik du ønsker selv med lengde, bredde og høyde i fritt valg. Overgangene og vinklene er fint tilpasset slik at det hele ser flott ut når det er montert. Monteringen er enkel med vingemuttere og stor fleksibilitet. Det finnes også moduler / kasser som kan stå på terrassen med bunnplate og hjul som skrus fast. Den er enkel å skyve rundt på og kan lett trilles for å frigjøre plass.

bedd

Plantekasse også til innendørsbruk. Med bunnplate og hjul er den lett å flytte på

Alle delene kan settes rett på bakken slik at de har god kontakt med jorden under, akkurat som vanlige pallekarmer. Det kan også være en fin løsning når du skal innrede en terrasse. Bygg opp med lange kasser og bruk høyden. Husk god drenering i bunnen før de fylles med næringsrik jord og planter i alle varianter!

plantekasser

Vinkler og sammenføyninger er nøyaktige

For mer info; Bedd.no.

 

Halve morroa er planlegging og drømming:-)

 

 

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram