Fantastisk tid med muligheter for å plukke inn allverdens av blomster. En duft av syriner er synonymt med mai og våren. Rause syrinbuketter i vaser som fyller hus og leilighet med herlig duft.

Den ultimate vårbuketten

Den ultimate vårbuketten

Syriner er litt vriene å få til å stå i vase og trekke vann. Mange opplever at de henger med hode etter kort tid. For å unngå dette og ikke minst kunne ha gleden av å nyte dem lenger i vase er det et par enkle tips.

Gi Syrinene et langt godt snitt (gjerne med en skarp hobby/tapet kniv) før de settes raskt i temperert vann. Bli stilken liggende på benken etter at du har snitten den ville jeg anbefalt et nytt snitt. Fra snitting til den står i vann bør det ikke gå lenger tid enn det du klarer å holde pusten. Noen sverger også til å skrape av barken på de nederste 5 cm av stilken. Beste tiden å plukke er på morgenen. Plukkes de på morgenen er blomster og blader saftspente. De har hatt en natt med litt kjøligere temperatur til å fylle opp alle reserver. Plukkes de senere på dagen eller i sol / vind vil de starte med et lite underskudd av veske i blomstene og derfor henge fortere.

Sett gjerne buketten kjøligere på natten, dette gjelder alle avskårne blomster. Har du muligheten til å sette den ut på natta så sett den et sted hvor det er skygge og ikke vind. Vind tørker raskt ut en plante og i særdeleshet avskårne. Sola bør også unngås. En bukett med avskårne blomster vil ha problemer med å suge opp nok vann til å erstatte fordampningen. (Gjelder for alle avskårne blomster)

For å forlenge holdbarheten til en syrinbukett så er følgende:

  • Plukketidspunkt, morgen
  • Langt godt skråsnitt og raskt i vann.
  • Settes litt kjølig om natten
  • Unngå at buketten står i sola
Syriner i mengder

Syriner i mengder

Nyt våren!

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookinstagram